Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi
#1
resim

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Tatlı severler için farklı bir lezzet sunan [Linkleri yalnızca üyeler görüntüleyebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın.] kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlanabilmektedir.

Hazırlama Süresi: 10 dakika Kaç Kişilik: 10 -12 kişilik

Haşhaşlı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler :

Kek İçin Gerekli Malzemeler ;

- 3 adet yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvıyağ
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 bardak haşhaş (mor)
- 1 bardak irmik
- 2 bardak un

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler ;

- 3 bardak un
- Limon suyu
-2 bardak toz şeker

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler ;

- 1 bardak süt
- 1 paket krem şanti

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Püf Noktası :

- Haşhaşlı irmik tatlısının en önemli püf noktalarından biri piştiğine emin olduğunuzda fırından çıkarmanızdır.

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi :

- Öncelikli olarak şerbeti 15 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Ardından keki için yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak haşhaş ile irmik, un ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırdıktan sonra yağlamış olduğunuz borcama boşaltın. Fırını 170 dereceye ayarlayıp kızarana kadar pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine soğutmuş olduğunuz şerbeti boşaltın. Kekin üzerini kapatın ve şerbetini çekmesini bekleyin.
- Krem şanti ile sütü mikser yardımı ile çırpın. Hazırladığınız karışımı tatlının üzerine yayın. Bir gece boyunca tatlıyı dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi